073-2009000

Special Parts

Waterpas parkeren, levelsytemen, steunpoten, bladveren en nog veel meer!

Versterking voor iedere situatie

De praktijk wijst vaak uit dat de originele veren en schokdempers het hoge gewicht van een camper of lichte bedrijfswagen nauwelijks aankan. Campers hebben hierdoor minder veerweg en zal sneller de aanslagrubbers/eindaanslag aanraken. Dit resulteert in oncomfortabel en instabiel rijgedrag. Dankzij ons variërende aanbod aan speciale onderdelen kunnen we deze problemen worden oplossen.

Bladveren

Schokdempers

Verzwaarde stabilisatoren
Een verzwaarde stabilisator is een metalen U-vormige stang die de bestaande vering ondersteunt en het overhellen van het voertuig vermindert. De stabilisator zorgt ervoor dat de verticale bewegingen van één wiel ook (in mindere mate) worden gemaakt door hetzelfde wiel aan de andere kant van het voertuig. Dit vermindert het overhellen van de carrosserie in bochten evenals de zijwindgevoeligheid. Een (verzwaarde) stabilisator wordt vooral aanbevolen bij voertuigen met een hoog zwaartepunt.

Verzwaarde schokdempers
Verzwaarde schokdempers zijn dempers met een andere eigenschap die de stabiliteit van het voertuig verbetert. Het monteren van verzwaarde schokdempers zorgt ervoor dat de voertuigbewegingen ten opzichte van het wegoppervlak effectiever worden geabsorbeerd. Na elke beweging keert het voertuig sneller terug naar de correcte rijhoogte. Voertuigen met een zachtere vering worden over het algemeen als comfortabeler beschouwd, maar hebben vaak onstabiel wegcontact. Door het monteren van verzwaarde schokdempers wordt de stabiliteit en daarmee dus ook het voertuig verbeterd.

Stabiliteit en comfort

VB-FSD-technologie

Onze VB-FSD-technologie is beschikbaar voor zowel de voor- als de achteras en is speciaal ontwikkeld om de rijeigenschappen te verbeteren. FSD staat voor ‘Frequency Selective Damping’, ook wel ‘frequentie-afhankelijke demping’ genoemd. Door de toevoeging van een speciale klep is deze schokdemper in staat om zijn eigen demperkracht te variëren. Dit resulteert direct in comfortabeler rijgedrag, verbeterde stabiliteit, meer veiligheid en minder trillingen en bijgeluiden, omdat oneffenheden in het wegdek minder goed merkbaar zijn in het voertuig.

De VB-FSDstrut is een veerpoot die speciaal ontwikkeld is voor campers met een X250/X290-chassis (Peugeot Boxer, Fiat Ducato, Citroën Jumper). De veerpoot bestaat uit een VB-FSDshockabsorber en een speciale schroefveer van VB Airsuspension (VB-CoilSpring).

De VB-FSDstrut zorgt ervoor dat het voertuig aan de voorzijde hoger komt te staan, dat het voertuig minder doorhangt en dat er meer veerweg wordt gecreëerd, zodat oneffenheden in het wegdek beter worden opgevangen. Door deze twee FSD-technologieën met elkaar te combineren, ontstaat er een ‘VB Suspension Upgrade Kit‘. Deze set biedt het beste aan comfort en stabiliteit in deze klasse op zowel de voor- als de achteras.

Wanneer was uw laatste veringinspectie?

Veel campers zijn te zwaar voor hun onderstel. Een veringinspectie is dan ook geen overbodige luxe. Laat uw camper eens door ons controleren. U bent van harte welkom in onze werkplaats!

Contact

073 200 9000

Galvaniweg 21
5482 TN Schijndel

E-mail
Info@gsautotaaltechniek.nl

Maandag t/m vrijdag: 
8.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.00 uur

Zaterdag:
8.30 uur tot 12.00 uur

Neem gerust contact op: