073-2009000

Volledige luchtvering

Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor campers en lichte bedrijfswagens

Eenvoudig de hoogte van uw voertuig regelen

Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor een veerprobleem, waarbij de bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. De volledige luchtvering kan afhankelijk van het merk en type voertuig voor zowel de voorals de achteras worden geleverd. Er zijn drie verschillende volledige luchtveersystemen namelijk VB-NivoAir, VB-FullAir en VB-ActiveAir.

VB-NivoAir
VB-NivoAir is een volledig luchtveersysteem dat speciaal ontwikkeld is voor schroefgeveerde voertuigen. De bestaande schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Lees meer

VB-FullAir
VB-FullAir is een automatische, regelbare oplossing voor veerproblemen. De bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem op de vooras en/of de achteras. Lees meer

VB-ActiveAir
VB-ActiveAir is een combinatie van een volledig luchtveersysteem (VB-FullAir 4C) en adaptieve schokdempers (VB-DynActive). Momenteel is de VB-ActiveAir alleen verkrijgbaar voor campers met een Iveco Daily 60C-70C-chassis, als uitbreidingsset en als nieuwe set. Het systeem is voor meerdere voertuigen in ontwikkeling. Lees meer

VB-NivoAir is een niet-regelbare oplossing voor veerproblemen en is speciaal ontwikkeld voor schroefgeveerde voertuigen. De bestaande schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem. Dit systeem omvat onder andere luchtbalgen, schokdempers, hoogtesensoren, een compressor en een elektronische regeleenheid (VB-ASCU).

Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt. Het VB-NivoAir-systeem houdt het voertuig altijd op dezelfde rijhoogte. In tegenstelling tot de VB-FullAir-systemen kan het VB-NivoAir-systeem niet worden bediend, waardoor het niet mogelijk is om het voertuig zelf te verhogen of te verlagen.

De rijhoogte is de meest optimale hoogte voor comfort en stabiliteit. De wegligging en stabiliteit van het voertuig worden verbeterd, wat
de veiligheid ten goede komt. Als het voertuig stilstaat (in een aantal gevallen met aangetrokken handrem), is het mogelijk de instap-/ laadplatformhoogte te verhogen en te verlagen voor eenvoudig in-en uitstappen of laden en lossen.

 

Voordelen VB-NivoAir

 • Constante rijhoogte
 • Verbeterd comfort
 • Optimale wegligging
 • Verhoogde stabiliteit
 • Comfortabel vervoer van passagiers
 • Betere bescherming van kwetsbare goederen
 • Minder slijtage aan banden/remmen
 • Reservewiel blijft onder het voertuig
Volledige luchtvering is een automatische, regelbare oplossing voor een veerprobleem, waarbij de bestaande blad- of schroefvering wordt vervangen door een volledig luchtveersysteem (verkrijgbaar als VB-FullAir 2C-set en 4C-set voor de voor- of de achteras van het voertuig). Dit systeem omvat onder andere luchtbalgen, schokdempers, hoogtesensoren, een compressor en een elektronische regeleenheid (VB-ASCU).

Het luchtveersysteem filtert als het ware de oneffenheden uit het wegdek, waardoor het rijcomfort toeneemt. Tijdens het rijden blijft het voertuig altijd op de rijhoogte die tijdens de montage door VB-Airsuspension is ingesteld. De standaard rijhoogte is bepaald tijdens de ontwikkeling van de luchtvering en staat vast.

De rijhoogte is de meest optimale hoogte voor comfort en stabiliteit. De wegligging en stabiliteit van het voertuig worden verbeterd, wat de veiligheid ten goede komt. Als het voertuig stilstaat (in een aantal gevallen met aangetrokken handrem), is het mogelijk de instap-/
laadplatformhoogte te verhogen en verlagen voor eenvoudig in- en uitstappen of laden en lossen.

Voordelen VB-FullAir

 • Bedieningsmogelijkheden
 • Constante rijhoogte
 • Verbeterd comfort
 • Optimale wegligging
 • Verhoogde stabiliteit
 • Comfortabel vervoer van passagiers
 • Betere bescherming van kwetsbare goederen
 • Minder slijtage aan banden/remmen
 • Reservewiel blijft onder het voertuig

Onze VB-ActiveAir is een combinatie van een volledig luchtveersysteem (VB-FullAir 4C) en adaptieve schokdempers (VB-DynActive). Het intelligente veer- en dempingssysteem past zich in real time aan de staat van het wegdek, het rijgedrag en belading aan. Het systeem zorgt voor een sportieve en comfortabele rijervaring, maar bovenal voor meer veiligheid.

De luchtvering compenseert verschillende beladingstoestanden via de luchtdruk in de luchtbalg, terwijl de variabele schokdempers de demping via een klep in de schokdemper regelen. Dit gebeurt volledig automatisch of handmatig met behulp van een keuzeknop. Net wat u wilt. Binnen slechts 6 milliseconden kunnen de schokdempers van minimale dempkracht naar maximale dempkracht worden omgezet. Hierdoor kunnen een sportieve en een comfortabele rijervaring met elkaar worden afgewisseld.

Wij vinden het belangrijk dat het veersysteem zich aan de chauffeur aanpast en niet andersom. Het systeem onthoudt bochtsnelheden en remmanoeuvres en zorgt voor de optimale afstelling van de schokdempers op basis van uw rijstijl, ongeacht hoe de carrosserie is ingesteld. Zo wordt de modus Sport bij een gematigde rijstijl automatisch iets comfortabeler en de modus Comfort bij het vlot nemen van bochten automatisch iets sportiever. Het systeem heeft drie verschillende rijmodi (Comfort, Sport en Standaard) en kan met een schakelaar worden bediend. Daarnaast zijn uiteraard ook alle opties van het VB-FullAir 4C-systeem beschikbaar. Twee systemen, dus dubbel voordeel!

Voordelen VB-ActiveAir

 • 15% kortere remweg
 • Hogere stabiliteit
 • Minder overhellen van het voertuig
 • Minder last van zijwaartse bewegingen
 • Gereduceerde zijwindgevoeligheid
 • Tot 10 keer meer demping dan bij standaardschokdempers
 • Automatische aanpassing aan de staat van het wegdek

Wij monteren vakkundig en snel

GS Autotaaltechniek beschikt over de specifieke technische kennis om het comfort en de veiligheid van campers en bedrijfwagens te verhogen. U kunt bij ons terecht voor alle soorten onderhoud, van bandeninspectie en rem- en koelvloeistofcontrole tot de complete vervanging van uw huidige veersysteem. Met name dat laatste aspect bepaalt voor het overgrote deel uw rijplezier.

Veersystemen

Wij zijn officieel dealer en installateur van VB-Airsuspension luchtvering- en hulpluchtvering-systemen. Voor optimaal rijcomfort, perfecte wegligging en verhoogde rijveiligheid.

Onderhoud & reparatie

Alle soorten onderhoud en reparaties van uw camper of (kleine) bedrijfswagen kunt u overlaten aan GS Autotaaltechniek, van bandeninspectie tot en met rem- en koelvloeistofcontrole.

APK-Keuringen

De jaarlijkse apk-keuring voor uw camper  verzorgt GS Autotaaltechniek eveneens voor u. Bij ons voldoet de APK aan alle APK keuringseisen.

Wanneer was uw laatste veringinspectie?

Veel campers zijn te zwaar voor hun onderstel. Een veringinspectie is dan ook geen overbodige luxe. Laat uw camper eens door ons controleren. U bent van harte welkom in onze werkplaats!

Contact

073 200 9000

Galvaniweg 21
5482 TN Schijndel

E-mail
Info@gsautotaaltechniek.nl

Maandag t/m vrijdag: 
8.30 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.00 uur

Zaterdag:
8.30 uur tot 12.00 uur

Neem gerust contact op: